Keramiek cursussen

Iedereen die via zijn handen de meest mooie objecten wil gaan maken zit op deze cursus op de juiste plek. Het is een gezellige en ontspannen bezigheid voor beginners en gevorderden, waarbij de groep een motiverende werking heeft. Binnen de groep werkt ieder op eigen niveau. Er zijn verschillende soorten klei en er is ook keuze in glazuren. lees meer.....

Raku Workshops

Raku stoken is een stooktechniek die zijn oorsprong vindt in Japan en die gebruikt werd om de thee ceremonie kracht bij te zetten. De theekommen kregen door het glazuur en deze stooktechniek een bijzondere uitstraling. Deze stooktechniek moet in de buitenlucht in een gasoven worden uitgevoerd. lees meer.....

Raku Workshops

Raku stoken is een stooktechniek die zijn oorsprong vindt in Japan en die gebruikt werd om de thee ceremonie kracht bij te zetten. De theekommen kregen door het glazuur en deze stooktechniek een bijzondere uitstraling. Deze stooktechniek moet in de buitenlucht in een gasoven worden uitgevoerd. Raku stoken is een inspirerende en spannende bezigheid, ook omdat de vier elementen aarde, vuur, lucht (zuurstof) en water van essentieel belang zijn.

De workshop

De workshop bestaat uit 2 dagen. De eerste dag is de zogenaamde “KLEIDAG”. Op deze dag maak je je vormen onder begeleiding. Het sleutelwoord bij vormen die raku gestookt worden is eenvoud!
je werk wordt hierna gedroogd en gebakken op 950 °C.
Enkele weken na de KLEIDAG vind de RAKU STOOKDAG plaats. Op deze dag ga je je werk glazuren d.m.v. dompelen en gieten. Hierna kan het raku stoken beginnen. In de gasgestookte oven worden de werkstukken voor een tweede maal gebakken op +/- 950°C. Met deze temperatuur is de glazuur uitgesmolten en kunnen de werkstukken met een grote tang uit de gloeiend hete oven worden gehaald. Vervolgens worden de stukken in een ton met brandbaar materiaal gedaan waardoor het materiaal begint de branden. Door de tonnen af te sluiten “verstikken” de stukken wat de karakteristieke zwarte kleur en craquelé in de glazuur geeft.

Beschikbaarheid

In het voorjaar van 2018 zijn de workshops al vol. Misschien weer beschikbaarheid in het najaar van 2018.


Op een rijtje

  • De workshop bestaat uit 2 dagen. Een KLEIDAG en een RAKU STOOKDAG.
  • De KLEIDAG is van 10:00 tot 16:00 uur. De RAKU STOOKDAG is van 8:00 tot 18:00 uur en vind plaats enkele weken na de KLEIDAG plaats.
  • De kosten van de workshop bedragen €160,- per persoon inclusief les, materiaal, de lunch en drinken. De kosten dienen bij inschrijving te worden voldaan op rekeningnummer NL59RABO0150277407 t.n.v. M. Bosker ondervermelding van workshop en naam.